Vissza a múltba, az átkosba


Néhány napja mini Indás fotóséta volt az egykori Csepel Művek területén. Én akkor nem tudtam elmenni a csapattal, de a képeiket látva úgy éreztem, megér egy sétát - ismét. Ismét, hiszen tavaly nyáron jártam már itt, és már akkor elhatároztam, hogy ide még vissza fogok jönni. Iszonyúan nagy területről van szó, egyetlen nap alatt bejárni képtelenség, én meg sem próbáltam. Egy viszonylag kis területre koncentráltam a főbejárathoz közeli részen. Íme.


***Sok helyen elképesztő sár volt, mindenhonnan csurgott az olvadó hó, amely aztán az úton keletkezett mélyedésekben gyűlt össze kisebb tavakká. Az utak eléggé rossz állapotban vannak, főleg a kisebbek, a sárga macskakő sok helyen alaposan megsüllyedt, így nem egyszer léptem bokáig érő tócsába. Itt is, mint mindenhol rengeteg autó parkolt, nehéz volt úgy fotózni, hogy ne zavarják meg a látványt. A szélesebb utaknál figyelmesen kell közlekedni, mert rengeteg kamion jár errefelé, hozzák-viszik az anyagot.
Egyetlen optikát vittem magammal, az ötveneskét. Ő mostanában teljesen rágyógyult a gépemre és sokszor érzem úgy, hogy másra nincs is igazán szükségem.


vlmworld2013