MTB túrák

Sokat járom a Börzsönyt kerékpárral. 

Élvezem a friss levegőt, a csendet, az egyedüllétet, az illatokat, a friss szellőt, a napsütést, az esőt, a sarat, gyakorlatilag szinte mindent. Többnyire bejáratott, kedvenc utakon megyek, nem időre, nem rekordokat döntve, csak tekerek, ahogy épp jólesik. Nem kell hosszú túrákra gondolni, némelyik csak 2-3 órás, ahogy az időm engedi, de én épp ezeket szeretem. 

 Alaposan kiismertem a környék jelöletlen útjait, amiből sokkal több van, mint amennyit a térképek feltüntetnek. Leginkább ezeken szeretek tekerni, ezek az igazi kedvenceim, az embermentes ösvények. 

Ez az oldal valójában kedvcsináló, hogy te is szánd rá magad, menj ki az erdőbe, akár gyalog, akár kerékpárral. És ne hidd, hogy az erdőben kerekezni csak méregdrága bringával lehet. Tény, hogy a minőségi alkatrészek részben megkönnyítik a meredek ösvényeken való tekerést, de nem feltétele a kerékpározásnak. Alap szintű kerékpárral is bátran tekerhetsz, csak legyen kifogástalan a féked, a terephez megfelelő külső gumiabroncsod és precízen működő, emelkedőn feszített lánccal is váltani képes váltód. Öltözködj az évszaknak megfelelően és vigyél magaddal pót gumibelsőt és alap szerszámkészletet. 

És ha túl meredek egy emelkedő? Nem baj ha leszállsz és tolod a gépet, mert ha kitartó vagy, nemsokára már fel fogsz tudni tekerni. Vedd úgy, mint egy gyalogos túrát, csak amikor könnyebb a terep akkor felpattansz és tekerhetsz, így nagyobb távokat is bejárhatsz.

A képek mobillal készültek.